Blog

Spotify Kod Okutma ve Oluşturma Nasıl Yapılır?

Spotify Kod Okutma ve Oluşturma Nasıl Yapılır?

Spotify Kod Okutma ve Oluşturma Nasıl Yapılır?

Spotify kod oluşturma şarkı paylaşma ve okutma için oldukça yararlıdır. Spotify müzikseverler için sunmuş olduğu geniş yelpazesi ve kolay kullanım sunan ara yüzü ile birlikte en popüler uygulamalardan birisi olmayı başarıyor. Müziğin hızlı şekilde paylaşılması için ise kullanıcıların hızlı bir şekilde paylaşım yapabilecekleri kodlar içeriyor.

Spotify Kodları Ne İşe Yarar?

Spotify kodları müziğin hızlı bir şekilde paylaşılması için önemli kolaylıklar sağlıyor. En büyük avantajı sadece dinleyiciler için değil sanatçı profilleri için de bu imkanı sunuyor olması. Özellikle diğer sosyal medya platformlarında yeni çıkan şarkılarını paylaşmak isteyen sanatçılar için kod bağlantısının oluşturulması hızlı şekilde paylaşım yapılması açısından avantaj yaratıyor.

Bu kodlar bilgisayar veya telefon bağlantısı üzerinden sorunsuz şekilde hazırlanıyor ve paylaşılabiliyor. Paylaşım ile birlikte karşı taraf bu kodu okutarak herhangi bir arama yapmasına gerek kalmadan hemen paylaşılan şarkıyı veya albümü dinleyebiliyor.

Spotify Kodu Nasıl Çalışır?

Spotify kodu klasik QR kodları ile aynı çalışma sistemine sahiptir. Telefon ekranına okutulduğunda görüntü ile birlikte paylaşılan şarkı ya da liste açılır. Ses dalgasını andıran görüntüsü ile birlikte ilk bakışta alışılan görüntüden farklılık taşıyan bu kod sistemi tüm kullanıcılar için erişilebilir özelliktedir.

Spotify kodlarını dinlediğiniz müziğin, çalma listesinin ya da albümün alt kısmında bulabilirsiniz. Ses dalgasına benzeyen görüntüsüyle hemen bu kodları fark edebilirsiniz. Bundan sonrasında ise istediğiniz müziği anında paylaşabilirsiniz. Kolay ve çabuk algılanabilen özelliğiyle hızlı bir şekilde çalışan kodlar kamera ile odaklanma yapıldığında ilgili sayfaya yönlendirme yapılacaktır. Uygulama üzerinden ise yine yapılacak basit adımlarla beraber kod oluşturarak paylaşım yapabilirsiniz.

Uygulamayı açıp arama kısmına girerek arama çubuğuna tıklayıp sağ tarafta yer alan kamera imgesine tıklama yapılarak Spotify kodu kamera ekranına okutularak ilgili sayfaya yönlendirme yapılmaktadır. Şayet ilk kez bu işlem yapılıyorsa ekrana gelecek olan bildirim paneli ve telefon ayarları üzerinden izin ver kısmı seçilmelidir.

Mobil Cihazlarda Spotify Kod Oluşturma

Mobil cihazlarda Spotify kodu oluşturmak için şu adımları takip etmelisiniz;

·         Spotify uygulamasını açın.

·         Kodu oluşturacağınız içeriği; şarkı, sanatçı, albüm, çalma listesi vb. bulun.

·         İçeriğin yanında yer alan üç noktayı seçin.

·         Açılacak sayfadan resmin altında bulunan işaret Spotify paylaşma kodudur.

·         İsterseniz kodu telefon ekran görüntüsü alarak da kaydedebilirsiniz.

Bilgisayarda Spotify Kod Oluşturma

Bilgisayarda Spotify kod oluşturmak için şu adımları takip etmelisiniz;

·         Spotify uygulamasının üzerinden talep ettiğiniz içeriğin ekranına giriş yapın.

·         İçeriğin yanında yer alan üç noktayı seçin.

·         İlk olarak Paylaş sonrasında ise Şarkının Bağlantısını Kopyala adımlarını seçin.

·         Buradan şarkının URL adresini paylaşın.

·         Devamında Spotify Codes sitesine girin.

·         Buradan ise ekrandaki kutucuğa kopyaladığınız bağlantıyı yapıştırın.

·         En altta çıkan Get Spotify Code yazısını seçin.

·         Ekranın sağ tarafında yer alan kodun özellikleriyle ilgili ekranda görüntü çıkacaktır.

·         Bu görüntüyü isterseniz boyut, çubuk rengi, arka plan rengi ve format olarak özelleştirebilirsiniz. Sonrasında ise Download butonu ile kodu indirin.

Spotify Kod Okutma İşlemi Neden Avantajlı?

Spotify kod okutma işlemi dinleyiciler için sevdikleri müzikleri veya listeleri başkaları ile çok rahat ve sorunsuz bir şekilde paylaşmaları için idealdir. Normal koşullarda Spotify bağlantıları uzun yapıda olabildiği için bu türden bağlantılar özellikle sosyal medya üzerinden yapılacak paylaşımlarda sorun yaratabilir. Bunun önüne geçmek için ise QR kod kullanılmalıdır.

Sadece dinleyiciler için değil sanatçılar için de QR kod önemli avantajlar içerir. Bunlar sıralanacak olursa;

·         Sanatçıların yeni çıkardıkları şarkı veya albümleri çok pratik şekilde hayranlarına duyurmalarını sağlayarak spotify aylık dinleyici ve spotify takipçi etkileşimlerini artırmış olurlar.

·         Sanatçıların daha önceden çıkmış olan şarkılarını hatırlatmak için iyi bir yöntemdir.

·         Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunacak sanatçıların paylaşmak istedikleri şarkı ve albümleri sorunsuz şekilde paylaşmalarını sağlar.

·         Şarkı ve albümlere erişimi kolaylaştırdığı gibi kalıcı bağlantıların da sorunsuz şekilde oluşmasını sağlar.

Özellikle Spotify’da yeni yer alan sanatçılar için isimlerini duyurmak ve geniş kesimlere ulaşabilmek adına bu yöntemden yararlanmak çok yararlı olacaktır. Spotify’da öne çıkmak isteyen sanatçılar için doğru paylaşımlarda bulunmak ve etkileşim oluşturacak eylemler yapmak önem taşır.

Ancak sadece kodlar ile sosyal medya veya diğer mecralar üzerinden şarkı veya albüm paylaşımı yapmak yeterli olmayabilir. Bu durumda da sanatçı profilleri Spotify dinlenme satın al gibi hizmetlerden yararlanarak kolay ve zahmetsiz şekilde dinlenme sayılarını arttırabilirler. Bu sayede ise Spotify algoritması dinlenme sayısı yüksek olan şarkıları başka listelerde önereceğinden başka kullanıcıların da şarkılara ulaşmaları çok daha kolay ve pratik bir hale dönüşür.

Avatar
Efe Onsoy
Author
Back