Blog

Spotify Sanatçı Profili Ayarları Nasıl Yapılır?

Spotify Sanatçı Profili Ayarları Nasıl Yapılır?

Spotify Sanatçı Profili Ayarları Nasıl Yapılır?

Spotify sanatçı profili özelleştirme sanatçıların kitlelerine ulaşmaları için dikkat etmeleri gereken bir konudur. Profil ayarlarının doğru yapılması ile birlikte potansiyel dinleyiciler tarafından daha fazla fark edilme olasılığı artacaktır.

Spotify Profil Dinleme Nasıl Yapılır?

Spotify profil düzenleme kolay ve pratik şekilde yapılabilir. Temelde bir müzik dinleme platformu olduğu için Spotify’da oluşturulan profiller diğer platformlara göre farklılık gösterir. Sanatçılar için profile girildiğinde hakkında bilgisi, albümleri ve şarkıları çıkar. Bunun yanında sanatçı tarafından oluşturulan çalma listelerivarsa bunlar da yine profilden görünmektedir. Sanatçılar duvar fotoğrafı da seçebilirler. Duvar fotoğrafı özellikle profilin daha çekici hale gelmesi için yararlı olacaktır.

Platformda neredeyse sayısız sanatçı profili bulunduğundan normal koşullarda bir profilin doğrudan çıkma olasılığı düşüktür. Özellikle yeni sanatçılar yani isimleri çok bilinmeyen sanatçılar için profil ayarlarının doğru şekilde yapılması daha iyi bir izlenim oluşturmak açısından yararlı olacaktır. Bunu sağlamak için ise profil ayarlarını kullanılan cihaza göre farklı adımlar ile yapmak mümkündür;

Android cihazlarda Spotify profil düzenleme için şu adımlar takip edilmeli;

·         Telefonunuzdan uygulamaya giriş yapın.

·         Karşınıza çıkacak sayfada sağ üst köşede yer alan dişli çark işaretine basarak ayarlar menüsüne girin.

·         Ayarlar menüsüne girildiğinde profilimi görüntüle seçeneğini seçin.

·         Devamında ise profili düzenleyin.

·         Fotoğraf değiştirme için fotoğrafı değiştir butonunu seçin ve cihazınızdan istediğinizden fotoğrafı seçin.

·         Duvar fotoğrafı seçmek için de duvar fotoğrafını değiştir seçeneğini seçerek aynı işlemi tekrar edin.

iPhone cihazlar için ise şu adımları uygulayınız;

·         Telefonunuzdan uygulamayı açın.

·         Açılan sayfanın üstünde bulunan dişli çark işaretine basarak ayarlar menüsüne giriş yapın.

·         Ayarlar menüsünden profilimi görüntüleyi seçin.

·         Sonrasında ise Kitaplık’tan fotoğraf seçerek profil ya da duvar fotoğrafınızı değiştirin.

Bilgisayar üzerinden değişim yapmak için ise şu adımları takip etmelisiniz;

·         Spotify uygulamasını açın.

·         Sağ üst köşede görünen profil resminizi seçin, profil fotoğrafı yoksa burası boş görünecektir.

·         Profil resmini değiştire tıklayın.

·         Cihazınızda bulunan görseli seçin ve sağ alt kısımda yer alan Aç yazan alana tıklayın.

Bu ayarlar ile profilinizdeki kullanıcı ve duvar fotoğraflarını değiştirebilirsiniz. Ayarlar kısmından hakkımda kısmını da doldurabilirsiniz. Özellikle yeni sanatçılar için hakkımda kısmını doldurmak çok önemlidir çünkü ilk kez sanatçıya denk gelenler bu kısım üzerinde yer alan bilgiler ile sanatçı hakkında bilgi sahibi olabilmektedir.

Sanatçı Profili Nasıl Öne Çıkarılır?

Spotify sanatçı profili ayarları yaptıktan sonra platforma şarkı yükleme yapılabilir. Şarkıların yüklenmesi genelde dağıtım şirketi ya da aracılık yapan ajanslar eliyle olmaktadır. Bunun dışında bağımsız sanatçıların da platformda yer almaları için Spotify bağımsız sanatçı profili oluşturmaya da imkan vermektedir.

Profil ayarları ve şarkı yükleme sonrasında ise artık platformda sanatçı profili erişilebilir olduğu gibi paylaştığı şarkılar da tüm kullanıcılar tarafından dinlenebilecektir. Ancak özellikle yeni sanatçıların isimleri bilinmediği için şarkılarının dinlenme sayıları da bu noktada düşük kalacaktır. Şarkıların geniş kesimlere ulaşması için çeşitli yöntemler denenmelidir.

Bunlar arasında ilki sanatçının diğer sosyal medya hesaplarından duyuru yapmasıdır. Aynı zamanda farklı paylaşım platformlarında da albümüne yönelik demolar yayınlayarak Spotify’a yönlendirme yapmasıdır. Özellikle takipçi sayısı yüksek olan sosyal medya hesaplarından yapılacak olan paylaşımlar ilgi uyandıracak ve sanatçının dikkat çekmesini sağlayabilecektir.

Bunun dışında çeşitli tanıtımlar, röportajlar ve daha ünlü olan sanatçılarla ortak çalışmalar yapmak da yine mevcut şarkı ve albümlerin dikkat çekmesi için yararlı olabilir. Özellikle bilinen bir isimle ortak çalışma yapmak daha az tanınan sanatçının parlaması açısından iyi bir fırsat yaratabilir.

En etkili ve hızlı yöntem ise Spotify dinlenme satın al hizmetidir. Bu hizmet tamamen güvenli bir şekilde sağlanır ve sanatçının istediği şarkılarının dinlenme sayılarını yükselterek algoritma tarafından tanınmasını ve öne çıkarılmasını sağlar. Algoritma tarafından dinlenme sayısı yüksek olan şarkılar çalma listelerinde veya keşif listelerinde önerildiği için geniş kesimlere ulaşmak kolaydır. Üstelik Spotify sanatçılar için dinlenme sayısı üzerinden kazanç da sunduğu için dinlenme sayısının yüksek olması sanatçıların kazanç elde etmesine de fırsat verecektir.

Spotify Dinlenme Nasıl Alınır?

Spotify dinlenme almak için güvenilir sağlayıcı tercih edilmelidir. SMMFruit tarafından sunulan Spotify dinlenme hizmetleri istenilen sayıda tamamen güvenli şekilde tanımlanmaktadır. Bu sayede şarkıların dinlenme sayısı artarak öne çıkmakta ve devamında organik bir dinleyici kitlesi yakalamak için etkili olmaktadır. Özellikle yeni sanatçıların bu hizmetten yararlanmaları tavsiye edilirken mevcut sanatçılar da dinlenme sayılarını yükselterek daha fazla dikkat çekmek ve geniş kesimlere ulaşmak için yine bu hizmetten yararlanabilir.

Avatar
Efe Onsoy
Author
Back