Blog

Spotify Üyelik Çeşitleri Neler, Nasıl Üye Olunur 2024?

Spotify Üyelik Çeşitleri Neler, Nasıl Üye Olunur 2024?

Spotify Üyelik Çeşitleri Neler, Nasıl Üye Olunur 2024?

Spotify üyelik çeşitleri müzik severlerin doyasıya müzik keyfi yaşamalarını sağlıyor. Sunmuş olduğu çok farklı dinleme seçenekleri ile birlikte müzik dinlemek için en popüler uygulama olan Spotify’da dinleyiciler farklı üyelik türleri üzerinden kesintisiz müzik keyfi yaşayabiliyor.

Spotify Üyelik Çeşitleri Nedir?

Spotify müzik dinlemek için gerek müzik çeşitliliği gerekse de pek çok sanatçının profilini içerdiğinden son derece popüler bir uygulamadır. Kullanımının kolay olması, basit arayüze sahip olması ve kullanıcılar için aradıkları şarkıların yanında yaptığı önerilerle de zahmetsiz şekilde yeni şarkılar keşfetmeye olanak veren bu uygulama müzik keyfini şu üyelikler üzerinden sağlıyor;

·         Ücretsiz üyelik

·         Öğrenci üyeliği

·         Premium üyelik

Spotify Ücretsiz Üyelik Nedir?

Spotify ücretsiz üyelik sadece eposta adresi ile kayıt olunan, herhangi bir ek ödeme yapılmayan üyelik türüdür. Platform üzerinden şarkı dinlemek için ücretsiz üyelik oluşturulması gerekmektedir. Bu üyelik işlemi çok kolay şekilde yapılmaktadır;

·         Uygulama ya da web sitesi üzerinden Spotify’a giriş yapın.

·         Buradan Kayıt Ol seçeneğini tıklayın

·         Karşınıza gelen formda gerekli olan bilgileri doldurun.

·         Kaydınız tamamlanacaktır.

Bu adımlar ücretsiz üyelik için olup bu tür üyeliğin bazı dezavantaj taşıyan noktaları vardır. Ücretsiz üyelikte mobil kısmında şarkı atlama hakkınız bulunur. Başka bir deyişle şarkı değiştirme için günlük olarak hesabınıza tanımlanan kısıtlamaya maruz kalırsınız. Aynı zamanda reklamlar da şarkı aralarında çıkar ve bu reklamlar oldukça fazladır. Ayrıca şarkı indiremez ve böylece çevrimdışı şekilde şarkı da dinleyemezsiniz.

Bu noktalar müzik dinleme keyfinizi böleceği için ücretli üyelik türüne geçmeniz önerilir. Ücretli üyeliğe geçiş için ise farklı alternatifleriniz bulunuyor.

Spotify Öğrenci Üyeliği

Spotify öğrenci üyeliği aktif şekilde öğrenci olanlara sunulan önemli bir kolaylıktır. Öğrenci üyeliği ile aylık bazda çok uygun fiyata premium üyelik sahibi olursunuz. Öğrenci üyeliği almanın tek şartı ise öğrenci olmanız. Bu kapsamda öğrenci üyeliği oluşturmak için şu adımları takip etmelisiniz;

·         Spotify uygulamasını veya web sitesini açın.

·         Menüden premium sekmesine tıklayın.

·         Buradan Planları Görüntüle seçeneğini seçin.

·         Planlar arasından Öğrenci İçin Premium seçeneğini seçin ve kullanmaya başla butonuna basın.

·         Bu noktada öğrenci olduğunuzu kanıtlamanız gerekecektir. Bunun için de aktif öğrenci olduğunuzu gösterecek öğrenci belgenizi sisteme yükleyin.

Sisteme öğrenci belgesi yüklediğiniz için bu anında onaylanmaz, inceleme sürecine gönderilir. Eğer herhangi bir aksilik yoksa yani öğrenci belgeniz gerçekse Spotify yapılacak inceleme sonrasında öğrenci planınızı başlatacaktır. Bu planın her yıl yenilenmesi gerekir ve yenileme işlemi için de aktif olarak öğrenci olduğunuzu gösterecek belgeyi tekrar sisteme yüklemelisiniz.

Eğer her şey yolundaysa yani öğrenci belgenizde sorun yoksa 2022 itibariyle aylık 8,99 TL’ye premium üyelik kullanabilirsiniz.

Spotify Premium Üyelik Nasıl Alınır?

Spotify premium üyelik için farklı alternatifler sunmaktadır. Bunlar arasından en uygun olanı seçerek premium üyeliğinizi hemen başlatabilirsiniz. Halihazırda Spotify premium planlar şu şekilde;

·         Bireysel

·         Duo

·         Aile

Bireysel premium hesap aynı anda sadece tek bir cihazdan çalışan, tek bir kişinin kullanabildiği hesaptır. Bu hesap türünde Spotify bazı dönemlerde 3 aya kadar ücretsiz deneme imkanı tanır. Özellikle uzun süre herhangi bir ücret ödemeden kullanım sağlaması planın en avantajlı seçeneklerinden birisi olarak öne çıkıyor.

Bireysel üyelikte dikkat edilecek en önemli nokta kullanıcı sayısı ve cihazdır. Tek bir kişi bile aynı anda birden fazla cihazda dinleme yapamaz. Örneğin aynı anda bilgisayardan ve telefondan Spotify kullanılıyorsa iki cihazda da aynı şarkı çalacaktır.

Bu türden durumlarla karşılaşmamak için Duo hesap seçeneği bulunuyor. Sadece 2 kişinin kullanabileceği bu hesap fiyatı ile birlikte avantaj yaratıyor. Kullanıcılar aynı anda farklı Spotify kullanabilirler ve yaptıkları işlemlerden etkilenmezler. İki arkadaş, sevgili, kardeş, iş arkadaşı gibi farklı kesimler için uygun olan Duo paketi iki kullanıcıya da tam premium özelliklerinden yararlanmayı sağlıyor.

Aile paketi ise 6 kullanıcıya kadar kullanım imkanı veriyor. Özellikle kalabalık aileler ya da arkadaş grupları için çok ideal olan bu pakette her kullanıcı için ayrı premium tanımlaması bulunuyor. Bu sayede de her kullanıcı kendi müzik zevkine göre istediği şarkıyı dinleyebiliyor. Hesaplar birbirinden bağımsız olduğu için de oluşturulan çalma listeleri veya beğenilerden diğer hesaplar etkilenmiyor.

Spotify dinlenme açısından müzik keyfinin her zaman en iyi olmasını sağlıyor. Bu sayede de müzik keyfi kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

 

Avatar
Efe Onsoy
Author
Back