Blog

Spotify Blend Nasıl Yapılır?

Spotify Blend Nasıl Yapılır?

Spotify Blend Nasıl Yapılır?

Spotify Blend ortak çalma listesi olarak bilinen bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde listeye katılanlar ortak şarkı paylaşımında bulunabilir. Sadece dinleyiciler açısından değil, sanatçı profilleriyle de oluşturulacak ortak çalma listeleri sanatçıprofilinin öne çıkması için yardımcı olabilir.

Spotify Blend Nedir?

Spotify Blend kullanıcılar tarafından ortak çalma listesi oluşturulmasını sağlayan bir özelliktir. Bu sayede kullanıcılar başka kullanıcıların dinledikleri müzikler ile birlikte kendi dinledikleri müziklerin uyumlarını yakalayabilirler. Spotify Blend aynı zamanda hangi tür şarkıları veya şarkı türlerini daha çok dinlendiğini görme olanağı da sunar. Bu açıdan bakıldığında normal kullanıcıların yanı sıra özellikle sanatçı profilleri açısından da önem taşır. Sanatçı profilleri de platformda çalma listeleri oluşturabildikleri için bu sayede hayranları ile etkileşimi arttıracak şekilde bir faaliyet içinde olabilirler. Özellikle kullanıcı etkileşimini önem veren sanatçı profilleri için bu şekilde listeler oluşturmak oldukça avantajlı olabilir.

Blend çalma listesi için toplamda 50 şarkı eklemeye izin vardır. Bu şarkı toplam sayısı ise kullanıcıların ortak sayılarına göre hesaplanır. Yani iki katılımcı varsa 25+25 şarkı şeklinde en fazla ekleme yapılabilmektedir. Bu listeler günlük olarak değişebilir.

Spotify Blend Oluşturma Öncesinde Bilinmesi Gerekenler

Spotify Blend oluşturmadan önce belirli noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bilgisayar ve akıllı telefonlar üzerinden bu listeler hazırlanabilmektedir. Bir arkadaşınız ile Blend oluşturduktan sonra listeye başka katılımcıları da davet edebilirsiniz. Ancak listeye en fazla 10 kişiyi ekleme imkanı vardır. 10 kişiden fazlasının eklenmesi şimdilik olanaklı değil.

Spotify Blend listesini özellikle sanatçılarla oluşturmak mümkündür fakat her sanatçı profili ile bu türden listeler oluşturulmaz. Bunun için sanatçının Spotify Blend bağlantısı oluşturması gerekmektedir. Sanatçı hesaplarının blend listeleri oluşturmaları dinleyiciler ile etkileşimlerini arttırmalarını sağlayarak daha fazla ilgi uyandırmalarına karşılık verecektir.

Spotify Blend Nasıl Yapılır?

Spotify Blend yapmak için şu adımları takip etmelisiniz;

·         İlk olarak Spotify’a giriş yapın.

·         Sonrasında Spotify’ın arama bölümüne girerek bu bölüme ekranın aşağısında yer alan büyüteç simgesine dokunarak ulaşın.

·         Spotify Blend’e arama kısmından ise ulaşmanın iki yöntemi bulunuyor. İlk yöntem arama bölümüne Blend yazmanız. Diğer bir yöntem ise arama ekranının biraz aşağısına doğru indirdiğinizde karşınıza çıkacak olan “Senin İçin Hazırlandı” seçeneğini seçmek.

·         Sonrasında ise Blend Oluştur yazısını seçin.

·         Son olarak Davet Et seçeneğini seçin ve istediğiniz kullanıcıya davet gönderin. Davet gönderilen kullanıcı bu isteği onaylaması halinde Blend otomatik olarak oluşturulacaktır.

·         Oluşturulan Blend çalma listesini incelemek ve görmek için ise Senin İçin Hazırlandı bölümüne giriş yapmanız yeterli olur. Bunun dışında Kitaplığın bölümüne de girilerek Blend listesini görmek mümkündür.

Bahsedilen bu yöntem hem normal kullanıcılar hem de sanatçı profilleri için geçerlidir. Özellikle sanatçı profilleri de bu yöntemleri takip ederek başka sanatçılarla ya da etkileşim yapmak istedikleri kullanıcılarla ortak çalma listelerini kolayca oluşturabilirler.

Spotify Blend İçin Yeni Kişiler Ekleme

Spotify Blend’e yeni kişi ekleme yapmak için ise şu adımları takip etmeniz gerekli;

·         Öncelikle Spotify’a giriş yapın.

·         Sonrasında Kitaplığın bölümünde yer alan çalma listelerinin arasından Blend çalma listesini bulun.

·         Devamında ise Blend çalma listesinde görünen kişi sembolüne dokunun. Bu simgenin yanında yer alan üç noktaya dokunarak Üye Ekle seçeneğini seçin.

·         Karşınıza gelen ekranda daha fazla üye davet et seçeneğini seçin.

·         Blend bağlantınızı listeye eklemek istediğiniz kullanıcıya gönderin. Kullanıcı bu daveti kabul ettiğinde çalma listesine katılmış olacaktır.

Sanatçılarla Spotify Blend Oluşturma

Spotify sanatçılarla blend oluşturmaya izin vermektedir. İstediğiniz sanatçı ile birlikte Blend oluşturarak müzik zevklerinizin uyumluluğunu görmek için sanatçının Blend davetinin bilinmesi gerekiyor. Fakat sanatçıların çoğu Blend daveti oluşturmak ve bunu hayranları ile paylaşma türünden tercihlerde bulunmamaktadır. Fakat hayranları ile etkileşime sahip olmak ve bunu arttırmak isteyen sanatçılar için Blend bağlantıları oluşturmak son derece yararlı olacaktır. Özellikle platforma yeni giriş yapmış sanatçıların Blend listeleri oluşturmaları tavsiye edilir. Bu listelerin içine kendi şarkılarını da ekleyerek Spotifydinlenme sayısını arttırma gibi olanaklardan da yararlanabileceklerdir.

·         Sanatçının Blend davet bağlantısına erişim sağladıktan sonra ilgili bağlantıya tıklayın.

·         Spotify üzerinden davet bağlantısının açılması durumunda Blend’e git seçeneği ile işleme devam edin.

·         Şayet belirli bir olan bir sanatçı ile Blend oluşturmak yerine Blend oluşturma ihtimali olan sanatçıları görmeyi istiyorsanız burada iki yöntemden yararlanabilirsiniz. Bu yöntemlerden ilki Spotify’ın Blend oluşturulacak sanatçıları listelemiş olduğu sayfaya giriş yapmaktır.

·         Diğer yöntem ise Spotify’ın arama kısmına Blend yazmaktır. Arama kısmına Blend yazdığınızda bu listeleri yapabileceğiniz sanatçılar karşınıza çıkacaktır.

Hem dinleyiciler hem de sanatçılar için önemli bir etkileşim ve paylaşım olanağı sunan Spotify Blend listeleri bu sayede platformu daha heyecanlı ve keyifli hale getiriyor. 

Avatar
Efe Onsoy
Author
Back